به مجموعهای از توصیههای سرمایهگذاری که در قالب مشاورههای مالی بر اساس اطلاعات شخصی و مالی یک فرد ارائه میشوند، مدیریت ثروت گفته میشود. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم مدیریت ثروت چیست، باید بگوییم به مجموعه برنامهریزیها و استراتژیهایی که یک فرد برای بهرهبرداری از داراییها و منابع مالی خود انجام میدهد تا بتواند در آینده به اهداف مالی خود برسد، مدیریت ثروت میگویند.
مفهوم مدیریت ثروت
در ابتدای بحث با ارائه یک توضیح کوتاه گفتیم که مدیریت ثروت چیست. اما اگر بخواهیم ازنظر فنی به واژه Wealth Management یا همان مدیریت ثروت بپردازیم، متوجه میشوید که مدیریت ثروت بسیار مهمتر از به دست آوردن و داشتن ثروت است!
شاید تصور کنید کار کردن و کسب درآمد مهمترین کاری است که ما برای ثروتاندوزی باید انجام بدهیم. اما در زندگی امروزی نمیتوان فقط از کسب درآمد به ثروت رسید. چراکه ما باید بدانیم چه راهکارها و استراتژیهایی میتوانند برای افزایش ثروت به ما کمک کنند. همین باعث میشود تا از مشاورههای مالی درست استفاده کنیم.
راهنماییهایی که یک مشاور مالی در اختیار ما قرار میدهد، بر اساس اطلاعاتی است که از زندگی شخصی و اطلاعات مالی ما به دست میآورد و بهترین استراتژی را برای مدیریت ثروت برای هر کس تدوین میکند. اولین نکتهای که یک مشاور مالی به افراد یادآوری میکند، این است که چگونه میتواند از ثروت خود محافظت کند و در مراحل بعدی از طریق روشهای درست و اصولی با حفظ ارزش ثروت خود، آن را افزایش دهد.
با ارائه این توضیحات حالا دیگر میدانید مدیریت ثروت چیست. اما اگر این سؤال برایتان پیشآمده که چگونه میتوان یک برنامه منسجم مالی تهیه کرد؟ جواب سؤال شما نزد مشاوران مالی است که با ارائه استراتژیهای مدیریت ثروت به شما کمک میکنند تا در کوتاهترین زمان ممکن به هدفتان برسید. این افراد با ارائه راههای عملی به شما کمک میکنند تا انتخاب کنید ثروت خود را در کجا سرمایهگذاری کنید و چه میزان از ثروتتان را پسانداز یا خرج کنید.
بهطورکلی اهمیت استراتژی مدیریت ثروت به خاطر این است که به شما کمک میکند بهجای دنبال کردن اهداف مبهم در ذهنتان، وارد دنیای واقعی شوید و این جسارت جرات را به خود بدهید تا با استفاده از استراتژی مدیریت ثروت در دنیای واقعی به سمت اهدافتان بروید.
روشهای مدیریت ثروت
روشهای مدیریت ثروت در بازارهای مالی اهمیت زیادی دارند. تا حدی که میتوان گفت یکی از کلیدیترین جنبههای مدیریت دارایی هنگام سرمایهگذاری، استراتژی مدیریت ثروت است.
هنگامیکه قصد انجام معاملات مالی را دارید، اگر بتوانید تصمیمات هوشمندانه بگیرید و با توجه به وضعیت بازار، ریسکهای موجود و اهدافی که از سرمایهگذاری دارید، یک استراتژی درست انتخاب کنید، زودتر به موفقیت میرسید. بنابراین بهتر است با انتخاب یک استراتژی مدیریت ثروت بهعنوان راهنما و استفاده از مشاوره افرادی که در این زمینه تجربهدارند، برای رسیدن به اهداف خود گام بردارید. استراتژیهای مدیریت ثروت بهصورت کلی به دودسته تقسیم میشوند که عبارتاند از:
استراتژیهای رشد
هدف استراتژی رشد این است که سرمایه شما را در داراییهایی که بازدهی بالایی دارند، افزایش دهد و از این طریق به شما کمک کند به سود بیشتر و هدف نهایی خود یعنی رشد سرمایه برسید.
استراتژیهای محافظهکارانه
هدف استراتژیهای محافظهکارانه هم همانطور که از نامشان پیداست، این است که با حفظ داراییها و کاهش ریسک به افراد و سازمانهای مختلف کمک کنند تا همزمان با سرمایهگذاری، داراییهای خود را پایدارتر کنند و ریسک کمتری بپذیرند.
حالا که با انواع استراتژیهای مدیریت سرمایه آشنا شدید، مهم است که بدانید این استراتژیها از دیدگاههای متنوعی موردبررسی قرار میگیرند. درست است که این استراتژیها به شما آموزش میدهند چگونه سرمایههای مالی و داراییهای خود را مدیریت کنید و در بلندمدت از آنها بهرهبرداری کنید. اما هدف اصلی آنها این است که به شما کمک کنند سرمایه و دارایی خود را با چه نسبتهایی و در چه حوزههایی سرمایهگذاری کنید.
همچنین این استراتژیها کمک میکنند تا بدانید ترکیب مناسب بین داراییهای شما و ریسک معاملات چقدر است تا بتوانید بر اساس میزان ریسک، تصمیمات درستتری درباره خریدوفروش اموال خود بگیرید. البته این استراتژیها فقط یک راهبرد کلی هستند و در نواحی خاصی از بازار میتوانند به شما کمک کنند تا از سرمایه خود بهرهبرداری کنید. اما اگر بخواهید به موفقیت برسید، باید از استراتژیهای مبتنی بر تحلیلهای تکنیکال استفاده کنید که تنوع آنها بسیار گسترده است.
پس اگر میخواهید در توسعه و اجرای استراتژیهای مدیریت ثروت موفق عمل کنید، باید علاوه بر تعیین اهداف سرمایهگذاری، میزان ریسک بازار موردنظرتان را تحلیل کنید و انتخاب کنید که به چه نسبتی در این بازار سرمایهگذاری کنید. البته نباید اهمیت زمانبندی را فراموش کنید و با توجه به شرایط بازار برای رسیدن به اهداف بلندمدت از این استراتژیها بهرهبرداری کنید.
کمک گرفتن از یک مشاور درزمینهٔ مدیریت ثروت میتواند به شما کمک کند تا از استراتژیهای درستی استفاده کنید. زیرا این مشاوران مالی هستند که میتوانند در یک زمانبندی مناسب به شما کمک کنند تا مدیریت ریسکها و خطرات سرمایهگذاری بازار را بهصورت دقیق تحلیل کنید و متناسب با داراییهای خودتان در بازارهای مناسب سرمایهگذاری کنید. اگر میخواهید بدانید چگونه پول خود را مدیریت کنید، از روشهایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، استفاده کنی. د اما اگر درنهایت موفق نشدید میتوانید از مشاورههای افراد کارشناس استفاده کنید.
ایجاد بودجه شخصی
داشتن بودجه و شخصیسازی بودجه به شما کمک میکند تا مطمئن باشید پول کافی برای خریدن چیزهایی که به آنها نیاز دارید را خواهید داشت. به این صورت میتوانید یک قدم بزرگ برای مدیریت مالی و اقتصادی خود بردارید. هنگامیکه شما درآمدهای ماهانه خودتان را جمع کنید و یک کاربرگ بودجهبندی تهیه کنید، میتوانید تمام پولهایی که از منابع مختلف به دست میآورید، جمع کنید. سپس باید هزینههایی که در یک ماه دارید با یکدیگر جمع کنید و یک میانگین ماهانه از هزینههای ماهانه خود به دست بیاورید. پس از کسر هزینهها از میزان درآمدی که دارید، چیزی که میماند میتواند برای پسانداز یا پرداخت بدهیها مورداستفاده قرار بگیرد. به این کار ایجاد بودجه شخصی گفته میشود.
پیگیری هزینهها
اگر میخواهید داراییهای خودتان را بهدرستی مدیریت کنید، باید همیشه حسابوکتاب خرج و مخارجتان را داشته باشید و هزینههایی که برای خرید اقلام مختلف پرداخت میکنید، یادداشت کنید. داشتن یک دفترچه برای نوشتن هزینهها به شما کمک میکند تا بتوانید بهدرستی مدیریت اموالتان را به دست بگیرید.
قبل از خرج کردن، پسانداز کنید!
اولین کاری که پس از گرفتن حقوق انجام میدهید، باید پسانداز کردن باشد. بنابراین قبل از اینکه شروع به خرج کردن حقوقتان کنید به فکر اتفاقهایی که ممکن است در آینده برای شما بیفتند باشید و هرچند کم، میزانی از پولتان را پسانداز کنید.
تعیین اهداف مالی
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که علاقهمند به توسعه کسبوکارتان هستید و یا مدیر یک شرکت هستید و میخواهید در بازارهای مالی سرمایهگذاری کنید، بهتر است اهداف مالی خود را از قبل مشخص کنید و روی آنها تمرکز کنید. به این صورت بهجای خرج کردن بیشازحد، میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن به اهدافتان برسید.
بهبود تفکر مالی
اگر از مشاوره و راهنماییهای افراد کارشناس در حوزه مدیریت ثروت استفاده کنید، میتوانید ذهنیت مالی خود را برای ثروتمند شدن آماده کنید. همینکه نحوه تفکر شما درباره کسب درآمد و سرمایهگذاری تغییر کند به هدفتان خواهید رسید.
دریافت مشاوره مدیریت ثروت برای شرکتهای مختلف
مدیریت ثروت تنها مختص به شرکتها و سازمانهای بزرگ نمیشود و تمام افراد حقیقی و حقوقی میتوانند برای مدیریت داراییهای خود از مشاوره افراد کارشناس استفاده کنند. اما بحث ما در این قسمت درباره مشاوره مدیریت شرکتها است.
مسلماً کارخانجات، شرکتهای بزرگ و اشخاص حقوقی که دارای داراییهای متنوعی هستند، بیشتر نیاز به مشاوره مدیریت پیدا میکنند. معمولاً داراییهای شرکتها شامل سپردههای بانکی، سهام کارخانههای موفق، اوراق درآمد متغیر و ثابت و … میشود. هرچه میزان این داراییهای ملموس و ناملموس بیشتر باشد به مدیریت صحیحتری نیاز دارند. بنابراین باید بتوانند با استفاده از راهکارهای اصولی، میزان ریسک سرمایهگذاری خود را کاهش دهند. به این صورت میتوانند به اهداف مالی خود نزدیکتر شوند.
اگر شما هم جزو صاحبان شرکتهای موفق هستید و برای مدیریت ثروت شرکت خود به مشاوره تخصصی نیاز دارید، میتوانید با مراجعه به وبسایت دکتر سید اسماعیل ابراهیمی نام و شماره تماس خود را وارد کنید و منتظر تماس مشاوران ما باشید. اگر درباره این موضوع که مدیریت ثروت چیست و چرا اصلاً باید از مشاورههای مدیریت سرمایه استفاده کنید، سؤالی دارید، میتوانید با شمارههای درجشده در وبسایت نیز تماس حاصل فرمایید.
کلام پایانی
در این مقاله به این سؤال پاسخ دادیم که مدیریت ثروت چیست. به روشها و استراتژیهایی که میتوان برای مدیریت داراییهای مالی از آنها استفاده کرد اشاره کردیم. با توجه به اینکه مدیریت دارایی نوعی مشاوره مالی است و به افراد کمک میکند تا با استفاده از توصیههای سرمایهگذاری به اهداف بلندمدت مالی خود برسند، انتخاب یک مشاور کارشناس و باتجربه در این زمینه اهمیت پیدا میکند. اگر به دنبال راهی برای مدیریت ثروت خودتان میگردید، میتوانید برای تماس با مشاوران ما با شمارههای درجشده در وبسایت تماس حاصل فرمایید.
سؤالات متداول
- مدیریت ثروت چیست؟
مدیریت ثروت به افراد حقیقی و حقوقی کمک میکند تا بتوانند از طریق استراتژیهای دقیق، شرایط مالی خود را بهبود ببخشند.
- استراتژیهای مدیریت سرمایه در بازارهای مالی کدماند؟
استراتژیهایی که بر اساس تحلیلهای مختلف و هدفهای مالی شکل میگیرند، شامل دودسته استراتژیهای رشدی و محافظهکارانه میشوند.